Jom Follow.....

Wednesday, August 29, 2012

Penyamun Semakin Ganas: Sudah Sampai Masanya Kerajaan Malaysia Sekarang Laksanakan Hukum Hudud

12 Syawal 1433


Berita penjenayah samun menetak tangan mangsa mereka amat menyayat hati. Ini menunjukkan mereka semakin ganas dan sanggup menetak tangan mangsa mereka. Menurut laporan UTUSAN ONLINE seorang wanita yang cuba menyelamatkan beg tangannya daripada diragut, hampir putus pergelangan tangan kirinya akibat ditetak dengan parang beberapa kali oleh penjenayah terbabit.

Kejadian berlaku kira-kira pukul 1.30 petang ketika mangsa, Rohairani Abdullah, 36, sedang berjalan berseorangan di hadapan kedai di Pusat Jualan Tudung, Jalan Sultanah Zainab di sini.

Jika mengikut Hukum Islam , penjenayah seperti itulah yang perlu dipotong tangan mereka jika bersalah den menepati syarat jenayah tersebut. Renung renungkanlah.., sebelum mereka tetak tangan kita atau menyembelih mangsa seperti mana yang sering dilaporkan sejak akhir-akhir ini, biarlah undang-undang yang ditetapkan Maha Pencipta mengenakan hukuma potong tangan mereka (penyamun) sebelum mereka menetak tangan lebih ramai mangsa yang lain. Kalau tak mampun juga nak laksanakan lagi , potong atau sunat aje mereka(para penyamun) sekali lagi.

Wallahualam

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...