Jom Follow.....

Sunday, September 23, 2012

Gambar Pelakon Aksi Panas Dijadikan Bahan Pembelajaran?

8 Zulkaedah 1433

Macam -macam hal dunia sekarang ini. Agaknya penerbit dah kekeringan idea untuk menyediakan kandungan pembelajaran. Ataupun salah satu idea untuk menjadikan proses pembelajaran lebih menarik. Namun begitu, agak-agak laa sikit.

Seperti yang dilaporkan di negara seberang, pihak berkuasa Indonesia semalam melakukan siasatan mengenai bagaimana gambar pelakon lucah Jepun, Maria Ozawa dicetak pada buku latihan pelajar sekolah menengah di negara ini.

Buku latihan bahasa Inggeris pelajar tahun tiga di sebuah sekolah agama di Jawa Timur mengandungi gambar Ozawa yang lengkap berpakaian dan pelajar diminta menerangkan siapa wanita terbabit.
"Sudah tentu pelajar akan melayari Internet untuk mengetahui siapa Ozawa dan perkara itu boleh merosakkan akhlak mereka," kata jurucakap Menteri Pendidikan dan Kebudayaan kepada Jakarta Post.

Diharapkan perkara yang sama tidak berlaku di negara ini. Cukuplah apa yang sudah ada di internet. Tak percaya cuba tekan kat carian gambar di google atau yahoo. Lain yang dicari, lain yang keluar.

Wallahualam

Sumber: UTUSAN ONLINE

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...