Jom Follow.....

Friday, August 15, 2014

Krisis MB Selangor : Cari Punca Masalah Untuk Selesaikan Masalah

20 Syawal 1435

Gabungan Parti yang menguasai Selangor sekarang ini perlu mencari punca masalah bagi menyelesaikan masalah kemelut politik Selangor ketika  ini. Mujurlah saban hari sekarang ini, bumi Selangor sering dibasahi hujan dan ianya sedikit sebanyak mengurangkan kebimbangan krisis air berlaku lagi. Pada masa yang sama Selangor kini  juga berhadapan dengan masalah wabak denggi yang banyak meragut nyawa.

Kepincangan dan suasana haru biru yang melanda gabungan parti politik sekarang dalam meletakkan atau memilih Menteri Besar semestinya bakal mengganggu kelicinan pentadbiran kerajaan negeri. Ini bakal menyebabkan rakyat terus menanggung kesusahan kerana pimpinan kerajaan sedang menghadapi masalah kepimpinan yang serius di mana exco-exco yang berkaitan hilang kelayakan mentadbir.

Menyalahkan pihak lain dalam masalah ini adalah merupakan langkah yang kurang wajar kerana kerajaan negeri lain juga dapat menyelesaikan isu Menteri Besar sebelum ini dengan cara yang lebih berhemah iaitu dengan mencari punca kepada permasalahan  tersebut. Jika punca tersebut dapat ditangani, maka masalah tersebut dengan secara tidak langsung akan dapat diatasi.

Wallahualam

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...